Én af verdens mest prestigiøse kunstscener er det næste halve år på danske hænder. Kunstnergruppen SUPERFLEX har med totalinstallationen One Two Three Swing! skabt en interaktiv udstilling, der inviterer Tate Moderns gæster til at gå sammen om at reflektere over og handle på globale udfordringer.

Legeplads med agenda

One Two Three Swing! møder museets gæster med en overvældende scene. Et 770 kvadratmeter stort tæppe dækker den enorme turbinehals betongulv. Tykt, blødt og i en regnbueskala, der efterligner farverne på den britiske valuta, lokker tæppet til afslapning og komfort. Vel at mærke under et kæmpestort, skinnende pendul, der svinger hypnotisk fra hallens industriloft.

One Two Three Swing! fungerer som en art vækkelse og aktivering af museumsgæsten. Som kontrast til installationens betagende åbning har SUPERFLEX skabt en gyngefabrik i hallens modsatte ende, ligesom en stor mængde trepersoners gynger inviterer gæsterne til at gå sammen og aktivere nye fællesskaber og ny energi, der kan udfordre det eksisterende. Gyngefabrikken vil i løbet af udstillingsperioden producere flere og flere gynger, som med tiden vil rykke ud af Tate Modern og optage byrummet udenfor.

Ny Carlsbergfondet støtter

SUPERFLEX’ udstilling ledsages af et større katalog, som Ny Carlsbergfondet har finansieret som led i fondets bestræbelse på at støtte international forskning i og formidling af dansk kunst. Udover forskningsbaserede artikler vil kataloget bl.a. rumme udførlig fotodokumentation af udstillingen, hvorfor det først udkommer efter udstillingens åbning.

Om SUPERFLEX

Kunstnergruppen blev dannet i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen. Siden starten har SUPERFLEX forholdt sig helt konkret til den aktuelle virkelighed, vi lever i. Med det sociale og kollektive som omdrejningspunktet for deres projekter engagerer de sig direkte i sociale og politiske situationer. Således spænder SUPERFLEX’ projekter bl.a. over biogasanlæg, øl og sodavand til film og installationer.