Ny Carlsbergfondet gennemgår for tiden en markant udvikling med en nylig udvidelse af bestyrelsen samt en kommende strategi, der skal sætte retningen for fondets fremadrettede arbejde. I den forbindelse søger fondet en kompetent og erfaren leder med høj, personlig integritet, der kan stå i spidsen for fondets sekretariat.

Ny Carlsbergfondets sekretariat har ansvaret for fondets daglige drift og leverer hver dag en imødekommende, fagligt kompetent og effektiv betjening af fondets ansøgere og eksterne samarbejdspartnere, forestår kommunikation om fondets arbejde, har ansvaret for pressehåndtering og håndtering af fondets kunstsamling.

Dine opgaver

Som sekretariatschef samarbejder du tæt med Ny Carlsbergfondets forkvinde om den daglige drift og om at udvikle fondet i overensstemmelse med forkvindens og bestyrelsens beslutninger.

Du skal:

 • Sikre et godt og tillidsfuldt samarbejde med fondets forkvinde og resten af bestyrelsen
 • Være leder for sekretariatets 12 medarbejdere og sørge for, at sekretariatet udnytter sine ressourcer så effektivt som muligt, leverer på højt niveau og gør det med høj arbejdsglæde
 • Have styr på fondets økonomi i samarbejde med fondets kvæstur– herunder budgetlægning, budgetopfølgning mv.
 • Sikre god governance, herunder sikker håndtering af bevillinger
 • Levere sikker bestyrelsesbetjening, herunder forberede møder og udarbejde dagsordner, bilag og referater

Vi forventer, at du har:

 • Dokumenteret erfaring med betjening af bestyrelse, direktion eller lign.
 • Passion for og minimum tre års erfaring med ledelse og organisation
 • Erfaring med administration og forvaltning, fx fra en statslig organisation
 • Strategisk forståelse generelt og gerne i relation til fondsarbejde
 • En relevant, videregående uddannelse
 • Tilstrækkelig forståelse for kunst- og kulturbranchen og dens vilkår

Din personlighed

Som person har du en høj integritet, og dine handlinger og din adfærd udviser ordentlighed og skaber tillid. Du har styr på detaljerne, og du sætter en ære i at levere høj kvalitet. Du evner at tilpasse dig skiftende dagsordener i bestyrelsen og er altid åben over for nye muligheder, men du formår samtidig altid at levere en sikker, administrativ drift.

Du har overblikket – og sans for detaljen. Du håndterer pressede situationer uden at gå på kompromis med kvaliteten af dit arbejde. Du formår at analysere og reducere komplicerede problemstillinger til relevante handlinger, og du er diplomatisk og effektiv i din håndtering af uenighed og konflikter.

Du har gode samarbejdsevner. Du er med til at føre forkvindens og bestyrelsens visioner ud i livet ved at lave gennemarbejdede planer og følge dem. Du har dine meningers mod, men giver plads og sætter pris på andres meninger. Du medvirker gerne til at kvalificere visioner og gøre dem til virkelighed, og du optræder altid loyalt over for organisationen og forkvindens og bestyrelsens beslutninger.

Du har blik for, at fondets opgave er at arbejde i kunstens tjeneste til gavn for vores modtagere inden for kunst, arkitektur og havekunst. Du forstår at samarbejde med fondets ansøgere og eksterne partnere og sætter en ære i, at alle får en ordentlig og god behandling, også når du skal give afslag.

Om Ny Carlsbergfondet

Ny Carlsbergfondet blev oprettet i 1902 af brygger Carl Jacobsen og finansieres af indtægter fra overskuddet i Carlsberg A/S. I dag arbejder Ny Carlsbergfondet fortsat med at realisere Jacobsens vision om at gøre kunsten tilgængelig for det bredest mulige publikum. 

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at henvende dig til Hans Niemann, Ploug-Niemann, på tlf. 2621 4460, hvis du har spørgsmål til stillingen.

Ansøgningsfrist

Send din ansøgning senest tirsdag d. 6. april 2021.

Ansøgningen sendes til ncf@ploug-niemann.dk