Lisette Vind Ebbesen (1975) har siden 2008 været direktør for Skagens Kunstmuseer, hvor hun har gennemført en omfattende fornyelse af museets udstillings- og forskningsaktiviteter, bl.a. et forskningssamarbejde om P.S. Krøyer med det prestigefyldte Musée Marmottan Monet i Paris. I 2014 stod hun desuden i spidsen for fusionen med de to kunstnerhjem Anchers Hus og Drachmanns Hus.

Frem til tiltrædelsen i Ny Carlsbergfondet i april 2021 har Lisette Vind Ebbesen siden 2018 været medlem af Statens Kunstfond, hvor hun som udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Billedkunst (2018-21) har stået for en række nye tiltag, bl.a. nye puljer samt en gentænkning af Danmarks deltagelse på Venedig Biennalen.

Hun har tidligere bestredet bestyrelsesposter i bl.a. Organisationen Danske Museer (2017-20) og KulturarvNord (2007-20) og har siden sin nuværende stilling ved Skagens Kunstmuseer været ansat på Skagens Museum, ARoS og Randers Kunstmuseum.

I 2016 blev hun tildelt Carl Jacobsens Museumsmandslegat af Ny Carlsbergfondet. Lisette Vind Ebbesen er uddannet cand.mag. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet.