De fire udvalgte steder til kunst- og arkitekturkonkurrencen er:

Ankomsten på Grenen - Skagen

Grenen er en af de største naturattraktioner i Danmark. Her er ideen at binde bunkere i klitlandskabet sammen i en helhedsoplevelse, så besøget i Skagen handler om andet og mere end at nå ud til hovedattraktionen, Grenens spids. Bunkerne skal transformeres til nye opholds- og mødesteder og på bedste vis forene kunst, kulturarv, arkitektur og natur i nye fortællinger, henvendt til både lokale og Grenens mange besøgende. 

Adresse: Fyrvej 59, 9990 Skagen
Projektejer: Frederikshavn Kommune
Støttebeløb: 4.000.000 kr.

Grænseløse horisonter - Rømø

På Sønderstrand er der grænseløse horisonter, hav og himmel, sand og skønhed så langt øjet rækker. Nu skal den eksisterende ankomstplads forvandles fra parkeringsplads og skilteskov til en destination for naturoplevelser, der samler og formidler det storslåede landskab i konstant forandring. Oplevelser, som samtidig skal være tilgængelige for alle.

Adresse: Sønderstrandvej, 6792 Rømø
Projektejer: Naturstyrelsen   
Støttebeløb: 4.275.000 kr.

Holmsland Hotspot - Ringkøbing

Ved smukke Ringkøbing Fjord ligger Kloster Surfspot – det internationalt anerkendte kitesurfspot på Holmsland. Projektet skal gennem kunstnerisk intervention skabe et nyt lokalt mødested omkring spottet ved en ny dagligvarebutik. Ønsket er at få skabt en stærk identitet og anderledes ramme om mødet mellem lokale, surfere og de mange gæster og turister, der året rundt besøger Holmsland Surfspot. 

Adresse: Klostervej, 6950 Ringkøbing 
Projektejer: Holmsland Sogneforening og Holmsland Brugsforening
Støttebeløb: 4.825.000 kr.

Infrastruktur X Rå natur - Rødby

Langs motorvejen ved Rødby, skal der skabes et landskabsværk i stor skala i krydset mellem den lineære, larmende infrastruktur, der flytter folk, og et nyt areal udlagt til vild natur og rekreation. Værket skal være et vartegn og tilbyde en naturfyldt pause for både lokale og de rejsende mellem Tyskland og Danmark. Infrastruktur X Rå natur skal kunne ses på afstand i høj fart på motorvejen og samtidig også kunne opleves tæt på. 

Adresse: Ottelundevej, 4970 Rødby
Projektejer: Naturstyrelsen Storstrøm
Støttebeløb: 3.750.000 kr.

 

Kontakt

Ny Carlsbergfondet
Trine Møller Madsen, projektchef
31155788

Realdania
Stine Lea Jacobi, programchef
21747725

Stedet Tæller X
Kira Maria Svankjær, sekretariatsleder
22315973

 

Læs mere om Stedet Tæller X.