På den gamle busvendeplads ved Nørregade 35, lidt væk fra havneområdets mange debatscener, rejser Carlsbergfamilien igen i år teltet Tabernaklet under Folkemødet. Det 216 kvadratmeter store skulpturtelt, skabt af billedkunstner Bjørn Nørgaard, er samlingspunkt for et program, der udspringer af Carlsbergfamiliens vidtrækkende virke inden for videnskab, kunst og stærke, unge fællesskaber. 

Mød blandt mange andre Anja C. Andersen, Emma Holten, SUPERFLEX, Lone Frank, Kasper Sand Kjær, Ungdomsbureauet, Søren Pind, Anne Sophia Hermansen, Log Ladies, Carsten Rahbek, Lone Simonsen, Bente Scavenius, Vincent F. Hendricks, Jasmina Pless, Videnskabernes Selskab, Nynne Bjerre Christensen, Katherine Richardson, satiregruppen MAGT og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Se hele programmet for Carlsbergfamilien på Folkemødet

Viden og kunst, refleksion og dialog

Ambitionen med Carlsbergfamiliens program er at slå et slag for de klassiske dannelsesidealer; at skabe et rum for refleksion, dialog og indsigt blandt Folkemødets mange og hurtige meninger og diskussioner. Carlsbergfamiliens engagement i Folkemødet har grobund i den overbevisning, at den sunde, konstruktive debat altid bør hvile på et fundament af viden og indsigt.

Derfor lader vi videnskabsfolk og andre eksperter komme til orde i et format, der giver ro til den nysgerrige fordybelse. Invitationen til fordybelse ligger ligeledes i mødet med kunsten og med programsatte kunstperformances, artist talks og samtaler med fagligheder fra kunstverdenen. Sidst, men ikke mindst, er ungdommen massivt til stede i Tabernaklet, når vi overlader scenen til de unges perspektiver på bl.a. debatkultur, iværksætteri og bæredygtighed.

Årets Folkemødebryg i Carlsbergs bar

Carlsbergs særlige bar på Carlsbergfamiliens plads er igen i år det eneste sted i Allinge, hvor man kan smage årets Folkemødebryg fra Carlsberg Laboratorium. Grapeskin Beer hedder øllen, som er brygget udelukkende på hvedemalt og tilsat glukose i urtekedlen. Den er let humlet med Citra og Galaxy humler, gæret på hvidvinsgær samt tilsat brugte drueskaller, hvilket gør smagen vinøs med tydelige noter af mandarin og fersken fra drueskallerne.

Pop-up restaurant

Den kulinariske oplevelse på Carlsbergfamiliens plads leveres af Restaurant Molen og Det Røde Pakhus, som flytter ind fra henholdsvis Nexø og Rønne. De to anmelderroste restauranter er til lejligheden fusioneret som pladsens pop-up spisested, der fra morgen til aften sammensætter menuer baseret på sæsonens lokale råvarer med vægt på økologi og bæredygtighed. Kaffen på Carlsbergfamiliens plads brygges af Kaffebaren Rønne, mens Marie’s Madvogn står klar ved frokosttid med salater og sandwich.

Programmet er tilrettelagt af de tre fonde i Carlsbergfamilien: Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Tuborgfondet. Programmet udspringer af fondenes vidtrækkende virke inden for videnskab, kunst og stærke unge fællesskaber.

#Carlsbergfamilien