Ny Carlsbergfondet opslår i begyndelsen af juni måned forskningsstipendier inden for fondets fundatsbestemte arbejdsområde. Ny Carlsbergfondet virker til gavn for billedkunst samt kunstindustri, arkitektur og havekunst. 

Ansøgningsfrist: 26. september 2023.

Formålet med Ny Carlsbergfondets Forskningspulje er at generere ny kunstvidenskabelig viden og samtidig bygge bro mellem universiteternes og kunstinstitutionernes forskning.

Der kan søges støtte inden for tre forskellige puljer: (1) ph.d.- stipendier, (2) postdoc-stipendier samt (3) individuel projektstøtte. Både ph.d.-stipendier og postdoc-stipendier skal ansøges af et kunstmuseum/kunsthal/udstillingssted, mens den individuelle projektstøtte ansøges af kandidaten selv.

Forskningsaktiviteter er en del af Ny Carlsbergfondets grundlag, og ”studiet af kunst og kunstvidenskab” er udtrykkeligt fremhævet i Ny Carlsbergfondets fundats, der blev formuleret af Brygger Carl Jacobsen og Hustru Otilia Jacobsen, da de stiftede fondet i 1902.

Ny Carlsbergfondets Forskningspulje har siden 2010 uddelt ca. 100 stipendier og mere end 130 mio. kr. fordelt på de tre stipendietyper (ph.d.-stipendier, postdoc-stipendier og individuel projektstøtte).