I disse dage begynder den fysiske realisering af Kirstine Roepstorffs gigantiske installation HYDRA. Værket opføres som en integreret del af et 9000 kvadratmeter stort parkeringshus i Kanalbyen i Fredericia.

”I et parkeringshus - som er et vilkår i mange byområder og nemt får status af et nødvendigt onde - giver det god mening at skabe en sanselig oplevelse. Huset skal være en stor collage, hvor lyset kan vandre ind fra alle sider. Det skal understøtte lys og liv og være et sted, der vækker sanserne og giver stof til nærvær og måske endda eftertanke,” siger Kirstine Roepstorff.

Både udfordrer og understøtter

Arbejdernes Landsbank og bygherren, A. Enggaard A/S, har støttet realiseringen af Roepstorffs gennemgribende udsmykning af det ny p-hus. Med Ny Carlsbergfondets seneste donation kan et farverigt mosaik-øje nu også realiseres som en markant del af værket:

”Kirstine Roepstorffs vision i Fredericia understreger hendes suveræne fornemmelse for rammer, rum og funktionalitet. Hendes installation både udfordrer og understøtter og vil helt sikkert give stadig nye oplevelser for de beboere og pendlere, der komme til at bruge p-huset til daglig,” siger Christine Buhl Andersen, forkvinde i Ny Carlsbergfondet.

Udtrykket skifter i løbet af døgnet

Det store mosaik-øje vil skabe en sanselig effekt med spil af farver og skygger og forskellige udtryk hen over døgnets timer:

”Om eftermiddagen vil lyset falde ind gennem øjet og skabe et fint spil af farver og skygger inde i huset. Om aftenen vil lyset inde fra p-huset skinne ud gennem øjet - som det vågne øje, der passer på beboerne og bilerne om natten,” siger Kirstine Roepstorff.

Om Kirstine Roepstorff

Kirstine Roepstorff (f. 1972) er uddannet ved Kunstakademiet i København og Rutgers University i New York. Roepstorffs kunstneriske praksis har opnået bred anerkendelse både nationalt og internationalt, og til hendes nyere store udstillingsprojekter hører den danske pavillion på Venedig Biennalen i 2017, soloudstillinger på Charlottenborg i København og Trapholt i Kolding i 2018 og senest Museum Haus Konstruktiv i Zürich i 2019. Derudover har Roepstorff stået bag en række markante kunstneriske udsmykninger i det offentlige rum, bl.a. på Dokk1 i Aarhus, Middelfart Rådhus, Sygehus Lillebælt og Københavns Universitet. Hendes værker er repræsenteret på en lang række museer i ind- og udland, bl.a. MoMA, New York, Saatchi Gallery, London og Statens Museum for Kunst.