Silas Inoues kunst bevæger sig mellem det store og det små, det smukke og det sære. Han kombinerer i sin praksis klassiske materialer som papir og bronze med mere utraditionelle elementer som plastik, sukker, fritureolie og endda skimmelsvampe og levende organismer. Resultatet er værker, der både fascinerer, forundrer og får os til at smile. 

I sin kunst undersøger han ofte forholdet mellem natur og teknologi – og hvordan disse verdener smelter sammen og forandrer vores omgivelser. Værkerne spænder fra detaljerede tegninger til store skulpturer og fantasifulde mikrokosmosser, hvor man som beskuer kan gå på opdagelse i både det velkendte og i forestillinger om andre mulige verdener. Silas Inoue dykker også ned i emner som økonomisk afhængighed, og hvordan det, vi som mennesker og samfund investerer i, i sidste ende former den verden, vi skaber. 

Otte værker danner samlet fortælling

Netop sådan et mikrokosmos udgør nu Silas Inoues otte værker, der er doneret til Kalundborg Gymnaisum og HF. To store og iøjnefaldende neonværker med titlen  Lichen lyser op fra skolens facade ud mod J. Hagemann-Petersens Allé i Kalundborg – hver nat fra skumring til solopgang. 

Indenfor på gymnasiet kan elever, ansatte og besøgende opleve værket Infrastructure, hvor levende skimmelsvampe er en aktiv del af skulpturen. Værket er i konstant forandring, hvor det lever og udvikler sig over tid. Skulpturen er indkapslet i et filter, der sikrer, at det levende liv forbliver bag glas, uden at miste sin sanselige tilstedeværelse. 

På væggene er placeret tre papirværker, Let me seep through concrete, mud and supply chains, Sentient saliva og Fragrance, hvor Silas Inoue arbejder med en detaljerig og poetisk inspiration fra naturens former. 

Udenfor, foran skolens hovedindgang, er den næste to meter høje aluminiums-skulptur Bond blevet installeret. Skulpturen, der er formet som en overdimensioneret mønt og placeret i græsunderlaget, er dekoreret med en havgudinde, der overgiver sig til forskellige skabningers begær. Bond minder os om, hvordan naturens ressourcer, når først de er omdannet til valuta, sjældent kan gives tilbage til naturen igen. 

Om Silas Inoue 

Silas Inoue (f. 1981) er en dansk-japansk billedkunstner uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2010, der bor og arbejder i København. Hans værker er blevet vist både i Danmark og internationalt – bl.a. i New York, Seoul, Bordeaux og på museer som Arken, Augustiana Kunsthal, Horsens Kunstmuseum, Malmö Kunsthal og Bornholms Kunstmuseum. Silas Inoue beskriver selv sin stil som quasi-asiatisk – en blanding af øst og vest, der afspejler hans egen baggrund og tilgang til verden. 

Om Kalundborg Gymnasium & HF 

Mange elever møder her kunsten for første gang på nært hold. Gennem skolens kunstsamling får de mulighed for at opleve originale malerier, tegninger, akvatinter, litografier, skulpturer, keramik, relieffer og fotografier – ikke som billeder i en bog, men som fysiske værker i rummet. Gymnasiet ønsker, at kunsten får endnu mere plads – ikke kun for elever og ansatte, men også som et åbent og inspirerende tilbud til byens borgere og vil gøre Kalundborg Gymnasium og HF til et levende sted for mødet med både klassiske og nutidige kunstværker af høj kvalitet.