10 dage med over 100 arrangementer. Copenhagen Architecture Festival er tilbage med et nyt og ambitiøst program med byvandringer, debatter, filmvisninger og udstillinger forskellige steder i København. Ny Carlsbergfondet har i år støttet en række af programmets kunstneriske indslag.

Nina Beier: Drama

Nina Beiers performance Drama opføres på Thorvaldsens Museum og hviler på tidligere tiders praksis med sørgekoner. Situationen vibrerer i krydsfeltet mellem virkelighed og efterligning, når skuespillerne bruger forskellige teknikker, der ofte trækker på deres egne gennemlevede sorger, for at få tårer i øjnene. Når deres indsats lykkes, mødes falske og sande følelser i en dråbe. Hos publikum opstår der en konflikt om enten at følge eller modstå det umiddelbare instinkt til at gribe ind og trøste - et sted mellem fremmedgørelse og empatisk indlevelse.
Læs mere.

Bob Kil: Chameleon

I den indre gård på Thorvaldsens Museum fremfører den Berlin-baserede kunstner Bob Kil vokal og fysiske rytmer og oversætter det skrevne ord til performance. Kils performances tager sit udgangspunkt i poesioplæsningens format og låner popkulturens ordforråd. Sammen med DJ og producer Yanling forvandler Kil museets gård til et mødested mellem de stærke følelsesmæssige bevægelser og det enorme dystopiske technolydbillede.
Læs mere.

Arkitektonisk koncert-vandring

Percussionist og performer Ying-Hsueh Chen, præsenterer nutidige, rituelle, improviserede og klassiske værker af J. S. Bach og det ikonisk slagtøjsværk ”Rebonds” af den græske arkitekt og komponist Iannis Xenakis. Hvert værk tilpasses forskellige rum på Thorvaldsens Museum. Lyde af træ, sten, metal og skind smelter sammen til et stort Gesamtkunstwerk.
Læs mere.

Gastronomisk oplevelse i David Lynchs verden

Musikerne og komponisterne Mikkel Hess og Peter Albrechtsen, kokkene og kunstnerne Mette Martinussen og Augusta Sørensen samt scenograferne Christian Friedländer og Dicki Lakha iscenesætter med festivalens ord ”en totaloplevelse” i David Lynchs aktuelle udstilling ”Infinite Deep” i Nikolaj Kunsthal. Som publikum føres man gennem forskellige tableauer med serveringer af mad, drinks, musik og fortællinger.
Læs mere.