Le Bicolore er en platform for både design, arkitektur og samtidskunst. Indholdet er skabt særligt til Frankrig og den fransktalende verden. Platformen er en unik mulighed for danske kunstnere, designere og arkitekter m.fl. til at vise deres arbejde i den franske hovedstad og udvikle deres netværk og internationale publikum. Besøg Le Bicolore.

Ny epoke for Danmarkshuset

Navnet Le Bicolore er en reference til det franske flag Le Tricolore. Det klinger af lighed og forskellighed på en og samme tid. Det er forventningen, at en målrettet formidlingsindsats på den digitale platform kan få Danmarkshusets kultur- og kunstprogram til at nå længere ud i Frankrig.

Kulturråd ved Danmarks ambassade og leder af Danmarkshusets kulturprogram og Le Bicolore, Klaus Ib Jørgensen, siger:

”Med vores nye identitet som Le Bicolore, vores nye design og digitale platform bringer vi Danmarkshusets udstillingsvirksomhed ind i en ny epoke. I de kommende år præsenterer vi kunstnere, der tager livtag med vores egen tids brændende spørgsmål, og vi sætter dermed også de danske værdier til skue, i spil og til diskussion.”

Udstillingsprogrammet

Den første sæson af udstillingsprogrammet starter 3. februar med gruppeudstillingen ”In a Slow Manner”. Her indgår værker af ti forskellige tekstilkunstnere. Senere på året åbner en udstilling med Mette Winckelmann under titlen ”FLAGS OF FREEDOM”. Dette er Winckelmanns første soloudstilling i Frankrig.

Alle udstillinger lanceres med et katalog af digitale udgivelser, som indeholder videoer, podcasts, virtuelle besøg og artikler.