Kom med, når billedkunstner Jesper Christiansen og kunsthistoriker og forskningskonsulent i Ny Carlsbergfondet, Tom Hermansen, mødes til en samtale om kunst i det offentlige rum. Det sker i Bogforum søndag 7. november kl. 15.

Anledningen er bogen Hvor folk færdes. 50 kunstudsmykninger fra Ny Carlsbergfondets historie som udkom tidligere på året. Bogen, som er skrevet af Tom Hermansen og udgivet i samarbejde med forlaget Strandberg Publishing, stiller skarpt på Ny Carlsbergfondets mangeårige virke med kunstneriske udsmykninger på offentlige institutioner og byrum over hele Danmark. I alt 50 markante værker fra de seneste ti årtier bliver grundigt behandlet i bogen. Fra Vilhelm Lundstrøms kæmpe-mosaikker i Frederiksberg Svømmehal, over Jeppe Heins krøllede bænke ved Den Blå Planet, til Karin Lorentzens borgerinddragende vandkunst på Torvet i Lemvig.

Også Jesper Christiansens altertavle til Frederikskirken i Paris fra 2019 indgår i bogen. Med den som afsæt vil kunstner og forfatter tale om kunst i det offentlige rum som en helt særlig disciplin, hvor meninger ofte brydes.

Strandberg Publishing har tilrettelagt arrangementet, som finder sted på forlagets scene.