Nyheder

2. Marts 2021

Ny Carlsbergfondets Kunstpriser 2021

Med Ny Carlsbergfondets Kunstpriser anerkender fondet personer, der yder en særlig indsats i det danske kunst- og museumslandskab. I alt fire priser er netop uddelt. Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegater tildeles Nina Beier og Kathrine Ærtebjerg. Direktør for Den Hirschsprungske Samling, Gertrud Oelsner, hædres med Carl Jacobsens Museumsmandslegat. Og Ny Carlsbergfondets Hæderslegat gives til museumsinspektør på Louisiana Kjeld Kjeldsen.

25. Februar 2021

Historisk udvidelse af Ny Carlsbergfondet

Carlsbergfondet har udpeget to nye medlemmer til bestyrelsen i Ny Carlsbergfondet. Den 1. april træder Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseer, og Toke Lykkeberg, leder af udstillingsstedet Tranen, ind i bestyrelsen i brygger Carl Jacobsens gamle fond. Den historiske udvidelse af bestyrelsen fra tre til fem medlemmer sker som led i en igangværende fornyelse af Ny Carlsbergfondet med henblik på at imødekomme en stadig mere mangfoldig og dynamisk dansk kunstscene.

25. Januar 2021

Gratis undervisningsportal til gymnasieklasser med Tæt på Kunsten

Kom tæt på kunsten i den virtuelle gymnasieundervisning under corona-nedlukningen. Undervisningportalen Tæt på Kunsten tilbyder over 140 opgavesæt samt film og billeder, der gratis og nemt kan anvendes direkte i undervisningen af landets gymnasieklasser.

15. Januar 2021

Hvor folk færdes

Bogen 'Hvor folk færdes. 50 kunstudsmykninger fra Ny Carlsbergfondets historie' præsenterer 50 markante værker fra de seneste ti årtier. Den udkommer 22. januar.

6. Januar 2021

Ny Carlsbergfondets beretning 2020

Pipilotti Rist, Carsten Höller, Bertha Wegmann, Tal R, Nanna Abell, P.C. Skovgaard, Olafur Eliasson… Listen er lang, når det gælder Ny Carlsbergfondets kunstprojekter i et år, der også bød på en række ekstraordinære tiltag i lyset af coronakrisen. Fondets årsberetning præsenterer en række af de væsentligste projekter og leverer et samlet overblik over fondets bevillinger i 2020. Læs årsberetningen som digital udgivelse.

18. December 2020

Studentermedarbejder til Ny Carlsbergfondet

Ny Carlsbergfondet søger studentermedarbejder til at bistå fondets sekretariat i de daglige opgaver. Arbejdstiden ligger på 15 timer om ugen, fordelt på to faste arbejdsdage.

20. Oktober 2020

Udeværksted på Heerup Museum

Henry Heerup insisterede på kun at arbejde med sin kunst udendørs. Derfor er det nye udeværksted på Heerup Museum også helt i kunstnerens ånd. Udeværkstedet er støttet med midler fra Ny Carlsbergfondets ekstraordinære pulje til genstart af museer i kølvandet på coronakrisen.

11. September 2020

Fokus på Klingen – live interview på SMK

Tidsskriftet Klingen var i årene 1917-20 talerør for sin tids mest radikale avantgarde. Her huserede kunstnere og forfattere som Axel Salto, Poul Henningsen, Vilhelm Lundstrøm og Emil Bønnelycke med artikler, debatter og original kunst og lyrik. Den nye bog ”Riddere i skønhedens rige” samler for første gang de mange breve mellem medlemmerne af redaktionen, som både var kollegaer, venner og hinandens mest brutale kritikere.

8. Juli 2020

10 år med ny forskning

Ny Carlsbergfondets Forskningsinitiativ blev igangsat i 2010, og fondet markerer dets 10 års-jubilæum med en publikation, som fortæller lidt om, hvordan forskningen har udfoldet sig på institutionerne rundt om i landet.

2. Juli 2020

ARoS udvides med underjordisk katedral

Med politisk opbakning og donationer fra bl.a. Købmand Herman Sallings Fond og Ny Carlsbergfondet bliver en stor udvidelse af ARoS nu en realitet. The Next Level hedder projektet, som ikke mindst består af det enorme kunstværk The Dome af den verdenskendte, amerikanske kunstner James Turrell.

5. Juni 2020

Ny festival kickstarter performancekunsten

Live, nærvær og tilstedeværelse. Svære ord i denne tid. Det er ikke desto mindre ingredienserne i Up Close – en helt ny performancefestival, der i de to sidste weekender i juni samler 18 af landets førende kunstnere i historiske rammer midt i København. Med festivalen ønsker Ny Carlsbergfondet at bidrage til genåbningen af den danske kunstscene ved at sætte fokus på en af de hårdest ramte kunstformer, som op til covid-19 både i Danmark og internationalt var i rivende udvikling.

28. Maj 2020

Ny Carlsbergfondets Forskningsinitiativ 2020

Ny Carlsbergfondet opslår hermed forskningsstipendier inden for fondets virkefelt. Der opereres med tre forskellige virkemidler: (1) ph.d.- stipendier (op til 1,5 mio. kr. i støtte), (2) postdoc-stipendier (op til 1,8 mio. kr. i støtte) samt (3) individuel projektstøtte. Ny Carlsbergfondets Forskningsinitiativ blev iværksat i 2010 og har det formål at generere ny kunstvidenskabelig viden og samtidig bygge bro mellem universiteternes og museernes forskning.

1/7