Nyheder

18. August 2021

Dedikeret og ambitiøs studentermedarbejder til Ny Carlsbergfondet

Brænder du for kunsten og for at arbejde i kunstens tjeneste? Og ønsker du at prøve kræfter med formidling, projekthåndtering og daglig drift i et af landets store kunstfonde? Så er du måske vores nye studenterkollega i Ny Carlsbergfondets sekretariat.

5. Juli 2021

Fransk-dansk samarbejde om stort gobelinprojekt til Koldinghus

På baggrund af en donation fra Ny Carlsbergfondet står fire af landets billedkunstnere, Kirstine Roepstorff, Bjørn Nørgaard, Tal R og Alexander Tovborg, bag en storstilet udsmykning til Koldinghus. De fire kunstnere har udarbejdet i alt 16 ”kartoner”, detaljerede skitser, der danner forlæg til de gobeliner, som franske værksteder udfører under supervision af kunstnerne. Det fransk-danske samarbejde er netop blevet markeret ved en ceremoni i Paris.

25. Juni 2021

Kunsten som Forum på tryk

Billedkunstnernes Forlag og Kunsten som Forum, Ny Carlsbergfondets forskningscenter ved Københavns Universitet, lancerer en ny bogserie, der inviterer læseren med ind i den aktuelle samtale om kunsten og dens fællesskaber.

9. Juni 2021

Va mæ kulturen?

Huxi Bach er vært, når Ny Carlsbergfondet inviterer til Folkemødets store debat om kultur og kulturpolitik. Mød kulturminister Joy Mogensen, næstformand og kulturordfører Morten Messerschmidt, musiker og producer Jenny Rossander (Lydmor), billed- og performancekunstner Esben Weile Kjær, teaterchef for Det Kgl. Teater Kasper Holten og forkvinde i Ny Carlsbergfondet Christine Buhl Andersen.

16. Marts 2021

Sekretariatschef til Ny Carlsbergfondet

Kan du få et sekretariat til at levere høj kvalitet hver gang, og kan du betjene en bestyrelse? Så er du måske Ny Carlsbergfondets nye sekretariatschef.

15. Marts 2021

Undervisningsportal vokser

Ny Carlsbergfondets online undervisningsportal Tæt på Kunsten tilbyder gratis undervisningsmateriale til landets gymnasieklasser. Nu udvides portalen med masser af opgaver, film og kunst fra Grenaa Gymnasium.

2. Marts 2021

Ny Carlsbergfondets Kunstpriser 2021

Med Ny Carlsbergfondets Kunstpriser anerkender fondet personer, der yder en særlig indsats i det danske kunst- og museumslandskab. I alt fire priser er netop uddelt. Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegater tildeles Nina Beier og Kathrine Ærtebjerg. Direktør for Den Hirschsprungske Samling, Gertrud Oelsner, hædres med Carl Jacobsens Museumsmandslegat. Og Ny Carlsbergfondets Hæderslegat gives til museumsinspektør på Louisiana Kjeld Kjeldsen.

25. Februar 2021

Historisk udvidelse af Ny Carlsbergfondet

Carlsbergfondet har udpeget to nye medlemmer til bestyrelsen i Ny Carlsbergfondet. Den 1. april træder Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Kunstmuseer, og Toke Lykkeberg, leder af udstillingsstedet Tranen, ind i bestyrelsen i brygger Carl Jacobsens gamle fond. Den historiske udvidelse af bestyrelsen fra tre til fem medlemmer sker som led i en igangværende fornyelse af Ny Carlsbergfondet med henblik på at imødekomme en stadig mere mangfoldig og dynamisk dansk kunstscene.

1/8