I sommeren 2015 viste Galleri Susanne Ottesen en omfattende udstilling med Ib Braase-skulpturer. Det var Braases egen samling af værker fra perioden 1949 til 1993, som var til skue. Interessen fra danske kunstmuseer var stor, og Ny Carlsbergfondet erhvervede alle de værker, som museerne ønskede sig, og donerede dem til de fire pågældende institutioner, Statens Museum for Kunst (fem værker), Kunstmuseet i Tønder (15 værker), Sorø Kunstmuseum (tre værker) og Horsens Kunstmuseum (29 værker).
»Ib Braase har eksisteret i vores bevidsthed som en oplagt kunstner i Horsens Kunstmuseums samling siden 1984, da grundlaget for de nuværende samlinger blev etableret,« siger leder af Horsens Kunstmuseum, Claus Hagedorn-Olsen. Han uddyber:
»Baggrunden for denne holdning er, at hans eksperimentelle tilgang til skulpturen harmonerer med den grundlæggende holdning, vi har på Horsens Kunstmuseum, til hvilken kunst, vi ønsker at indsamle. Ib Braases skulpturer sprænger rammerne for, hvad skulptur er, men fastholder samtidigt et æstetisk niveau på et meget højt og utraditionelt plan. Ikke alene kan Ib Braases værk stå alene qua den nytænkning og udvidelse af skulpturbegrebet, han repræsenterer, men også fordi han er relevant i forhold til centrale kunstnere i vores samling. Her kan specielt nævnes Martin Erik Andersen og Bjørn Nørgaard, som vi har en række centrale værker af, og Emil Westman Herz, som vi er ved at opbygge en samling af.«
Statens Museum for Kunst, der har modtaget fem Ib Braase-skulpturer, beskriver Ib Braase (1923-2009) som en original kunstner, der hører naturligt hjemme på nationalgalleriet:
»Han var en forgangsmand for en uortodoks og original brug af materieler, og han inspirerer stadig unge danske kunstnere,« påpeger direktør Mikkel Bogh.
Ny Carlsbergfondets formand, Karsten Ohrt, siger:
»Ib Braase fik desværre ikke den internationale anerkendelse, han havde fortjent. Sikkert fordi han på mange måder var forud for sin tid, og fordi hans skulpturer ikke er let tilgængelige med deres sammensathed af jern, træ, bronze, bemalinger, sten osv. Men samtidige internationale billedkunstnerne som f.eks. Richard Deacon er i dag fulde af lovord over Braase, og det er en stor glæde for Ny Carlsbergfondet at så mange af hans skulpturer nu bliver varetaget af fire danske museer.«