Hotel Pro Formas forestilling Gilgamesh er en musikalsk vandring med tableauer skabt til de 15 udstillingssale omkring Festsalen i Ny Carlsberg Glyptotek. Museets monumentale arkitektur og forhistoriske skulpturer indrammer fortællingens mange aspekter af gudernes og menneskenes kampe, af storhed og fald, natur og kultur, liv og død.

Klassisk fortælling i nye klæder

Det klassiske epos om Kong Gilgamesh blev nedskrevet med kileskrift i lertavler for 4.000 år siden i oldtidens Mesopotamien. Siden har fortællingen brændt sig vej gennem verdenshistorien som en litterær ildkugle. Digter Morten Søndergaard har gendigtet fortællingen på dansk i samarbejde med assyriolog og ph.d.-stipendiat Sophus Helle, hvis nyoversættelse udgives af forlaget Gyldendal samtidig med forestillingens premiere på Glyptoteket.

Forestillingen fremføres af skuespiller Niels Anders Thorn, rapper Manus Bell og performer Sara Emilie Anker-Møller. Musikken udvikles, improviseres og komponeres af musikere fra FIGURA Ensemble, mens Kirsten Dehlholm, Barbora Skaburske og Atelier Hotel Pro Forma står for scenografien. Publikum kan følge med i den 105 minutter lange forestilling ved at bevæge sig mellem tableauerne, sætte sig i eller gå til og fra de forskellige udstillingssale. 

Forestillingstrilogi

Gilgamesh kan opleves i perioden 4. april – 28. april 2019 på Ny Carlsberg Glyptotek.

Find billetter

Gilgamesh er første del af Hotel Pro Formas store underverdenstrilogi. Med afsæt i oldtidens urfortællinger om underverdenen skaber Kirsten Dehlholm og Hotel Pro Forma, hen over de næste tre sæsoner, en trilogi af forestillinger: Gilgamesh, Amduat og Operation: Orfeo.

Om Hotel Pro Forma

Hotel Pro Forma er et internationalt produktionshus, et kunstnerisk mødested og en inkubator for tværkunstnerisk arbejde, installationskunst, performance, musikdramatik og opera. Kernen i Hotel Pro Formas arbejde er den kunstneriske metode, der udvikles og undersøges gennem længerevarende researcharbejde. Hotel Pro Forma ledes af kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm og administrativ leder Rasmus Adrian. Kirsten Delholm skabte i perioden 1978-92 fem legendariske performanceforestillinger på Glyptoteket.