Ny Carlsbergfondets Udstillingspulje er fondets nye initiativ, der etableres for at styrke museer, kunsthaller og udstillingssteders muligheder for at gennemføre udstillinger som en væsentlig del af deres virke.

Fra august 2023 kan Ny Carlsbergfondet derfor ansøges om støtte til udstillinger, og puljen vil have to årlige ansøgningsfrister.

Ny Carlsbergfondet vil fremadrettet støtte udstillingsinitiativer, der originalt og kvalificeret gør kunst tilgængelig for publikum. Udstillingen, der kan søges støtte til, skal være velforankret i og styrke udstillingsstedets øvrige program, samling og identitet.

”Ny Carlsbergfondet arbejder for at sikre levende kunst til det levende folk. Vi ser i disse år et stort behov for at bidrage til at udstillingssteder, kunsthaller og kunstmuseer får muligheden for at søge om økonomisk støtte til deres kommende udstillinger, og vi er derfor meget glade for, at vi snart kan introducere vores nye initiativ Ny Carlsbergfondets Udstillingspulje,” siger bestyrelsesforkvinde Christine Buhl Andersen.

Den 1. maj 2023 vil kriterier og fremtidige deadlines for Ny Carlsbergfondets Udstillingspulje blive offentliggjort her på sitet.