Olof Olsson
Meatballs, Hamburgers and Sanitary Porcelain, 2023

Hvad er egentlig forskellen mellem en frikadelle og en kødbolle? Og mellem en danskvand og en svenskvand? Er det rigtigt, at burgeren blev opfundet af en dansker? Og hvordan kan det være, at porcelæn bliver brugt både til at lave tallerkener og toiletter? Oplev en komisk og poetisk infotainment performance, når kunstner Olof Olsson indtager scenen i Carlsbergfamiliens telt på Folkemødet. Olof arbejder med simple virkemidler suppleret med musikalske indslag: en mand, en mikrofon og en guitar.

Torsdag kl. 13.00-13.25
N12 - Carlsbergfamiliens telt

Fredag kl. 13.05-13.30
N12 - Carlsbergfamiliens telt

Lørdag kl. 12.30-12.55
N12 - Carlsbergfamiliens telt

 

Henrik Plenge Jakobsen
GAS. Charivari, 2023

Iklædt en kedeldragt indtager billedkunstner Henrik Plenge Jakobsen Folkemødet med det skulpturelle performanceværk GAS. Her kan du opleve en parade af tomme kuldioxid-flasker, der med kunstnerens hjælp vil krybe sig gennem byen som en industriel skulpturel formation. Gas er et tilbagevendende materiale for kunstneren, der siden de tidlige halvfemsere har været optaget af det immaterielle stof i sine skulpturelle og performative værker. Med referencer til drivhusgasser, våben og sprængningen af gasledninger i Østersøen er kuldioxid-flasken desuden et symbol på helt aktuelle problematikker, som ikke mindst Bornholm har tæt inde på livet.

Torsdag kl. 16.00-16.25
Nørregade, begynder ved N12 – Carlsbergfamiliens telt

Lørdag kl. 14.00-14.25
Nørregade, begynder ved N12 – Carlsbergfamiliens telt

 

Eliyah Mesayer
No justice, no love, 2023
Performere: Eliyah Mesayer, Stine Victoria og Joakim Wei Bernild (ILLIYEEN)

Repræsentanter for en fiktiv nation kommer til Bornholm, når kunstner Eliyah Mesayer besøger Folkemødet. Nationen hedder Illiyeen og er omdrejningspunktet for Mesayers praksis. Inspireret af den amerikanske tænker og feminist bell hooks’ legendariske udsagn: ”If there is no justice, there is no love” anser nationen kærlighed som en forudsætning for et lige og demokratisk samfund. Nationen ankommer med et særligt artefakt – en sort mappe med nye love og paragraffer fra Illiyeens vigtigste lovgivere, nemlig digterne. Derfor består lovene også af kærlighedsdigte og -sange, der bevogtes af to uniformerede vagter. Ved denne særlige lejlighed vil der være en unik mulighed for at læse i det vigtige artefakt, hvis man gør brug af nationens hvide handsker.

Fredag kl. 14.00-18.00
N12 - Carlsbergfamiliens telt

Lørdag kl. 10.00-16.00
N12 - Carlsbergfamiliens telt

 

Miriam Kongstad
FREE-FALL, 2023
Musik: Josefine Struckmann og Miriam Kongstad
Kostume: Stamm.Exchange

Oplev kunstner Miriam Kongstad opføre en lettere klodset koreografisk performance i frit fald. Via bevægelse og tekst fortolker hun faldet som tema og fører os gennem fortællinger om alt fra klovne, mure, kærlighed og syndefaldet. Et fald kan både referere til kontroltab, anti-succes og det at falde for nogen eller noget. Faldet kan være tabubelagt, fejlbarligt og voldsomt, men også et udtryk for mod og handlekraft. Kongstads performances undersøger kropslighed, idealer og identitet. Hendes værker reflekterer over de kulturelle og politiske strukturer, der omgiver og regulerer vores kroppe.

Torsdag kl. 14.30-15.00
Kirkeplads, Allinge Kirke

Fredag kl. 14.30-15.00
Kirkeplads, Allinge Kirke

 

Ny Carlsbergfondets performanceprogram er kurateret af Henrik Plenge Jakobsen og Marianne Torp.
Projektledelse og tekst: Tilia Bagger

Læse mere om Folkemødet 2023