Kanalbyen i Fredericia har fået et nyt parkeringshus, som både udvendigt og indvendigt er ét stort kunstværk, skabt Kirstine Roepstorff.

HYDRA, som værket hedder, er en kunstnerisk udsmykning, der indhyller p-huset i beplantning og stemning. Via store grønne kobberkar på husets tag skabes en bevægelse af vand ned over huset, hvilket giver liv og blødhed til den hårde beton. Og på facaden giver et kæmpemæssigt mosaikøje i mangefarvet glas vidt forskellige sanselige effekter, når solens stråler slipper ind om dagen, og når bilerne i p-huset slipper deres lyskegler ud i byen gennem øjet.

På kunstens landkort

”Det er fantastisk, at Fredericia i den grad er kommet på kunstens landkort. Hvorfor skal et p-hus være gråt og kedeligt, når det kan sprede lys og farver og vække til eftertanke. Det er den slags kreativ byudvikling, der løfter byen og hverdagslivet, når selv det at stille bilen bliver en oplevelse udover det sædvanlige,” siger Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard.

HYDRA er realiseret på baggrund af støtte fra A. Enggaard A/S, Arbejdernes Landsbank, Beckett Fonden, Den Jyske Kunstfond, Ewii, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet.

Om Kirstine Roepstorff

Kirstine Roepstorff (f. 1972) er uddannet fra Kunstakademiet i København og Rutgers University i New York. Hun bor og arbejder i dag i Fredericia. Blandt hendes nyere store udstillingsprojekter er Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen i 2017, soloudstillinger på Charlottenborg i København, Trapholt i Kolding og Museum Haus Konstruktiv i Zürich. Derudover har hun stået bag en række markante kunstneriske udsmykninger i det offentlige rum, bl.a. på Dokk1 i Aarhus, Middelfart Rådhus, Sygehus Lillebælt og Københavns Universitet. Hendes værker er repræsenteret på en lang række museer i ind- og udland, bl.a. MoMA i New York, Saatchi Gallery i London og Statens Museum for Kunst.