Den schweiziske kunstner Pipilotti Rist skaber en stedspecifik udsmykning, der skal bidrage til et foranderligt og innovativt miljø omkring det nye DMJX Campus. Det spektakulære kunstværk realiseres med støtte fra Det Obelske Familiefond, Salling Fondene, Spar Nord Fonden, Beckett Fonden, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DJMX, forbereder sig for tiden på den store flyttedag. Allerede til marts står højskolens nye domicil på Katrinebjerg i Aarhus færdig. Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema og vil fra september huse skolens elever og medarbejdere. Samtidig er den ambitiøse højskolebygning første led i revitaliseringen af det gamle industrikvarter, som over de næste år bliver omdannet til en ny bydel med boliger, erhverv, byliv og mangfoldighed.

Farvestrålende og inddragende

Det er midt i denne spirende bydudvikling, at Pipilotti Rist dumper ned med en markant, stedsspecifik og interaktiv lys- og videoinstallation. Karakteristisk for Rist er der tale om et inviterende kunstværk. Med farvestrålende og konstant foranderlige lysprojektioner søger Rist ikke alene at skabe et særligt rum for elever og medarbejdere på DMJX, men også at etablere et mødested for beboere og forbipasserende i den nye bydel. Værket, som endnu ikke har en titel, er udviklet i dialog med Arkitema og mediearkitekter fra Kollision og forventes at være klar, når det nye DMJX Campus indvies 2. september i år.

Om Pipilotti Rist

Schweiziske Pipilotti Rist (f. 1962) hører til superligaen på den internationale kunstscene. Siden midten af 1980’erne har hun primært arbejdet med med de nyeste videoteknologier, hvis muligheder, rammer og begrænsninger hun konstant undersøger og udfordrer. Den menneskelige sansning er et typisk omdrejningspunkt i hendes visuelt nyskabende værker, der ofte iscenesætter beskueren i større meditative tableauer. Senest omdannede hun store dele af kunstmuseet Louisiana til en pulserende, sansebombarderende totalinstallation med den anmelderroste udstilling ”Åbn min lysning”. Pipilotti Rist har de seneste 30 år haft en omfattende, international udstillingspraksis, ligesom hendes værker er repræsenteret i museumssamlinger verden over.