Det store atelier i Frederiksholms Kanal har siden 1786 huset nogle af landets bedste billedhuggere, fra Johannes Wiedewelt og H.W. Bissen til Anne Marie Carl Nielsen og senest Bjørn Nørgaard. Atelieret, som er del af den gamle Materialgård, er ejet af staten og administreres af Bygningsstyrelsen. Men siden Kunstakademiets Billedhuggerskole flyttede fra matriklen i 2011 har det været uvist, om det historiske atelier kunne opretholdes til kunstnerisk brug.

Til de mest krævende og ambitiøse kunstneriske projekter

Med en bevilling fra Ny Carlsbergfondet har Statens Værksteder for Kunst overtaget kunstneratelieret for en femårig periode:

”Støtten fra Ny Carlsbergfondet betyder, at Statens Værksteder for Kunst i endnu højere grad kan skabe gode arbejdsforhold for danske og internationale kunstnere. Atelierets størrelse og faciliteter gør det til en ideel ramme for de mest krævende og ambitiøse kunstneriske projekter i landet. Samtidig sikrer vi, at den unikke bygning fortsat bliver brugt til dets oprindelige formål og ikke udlejes til eksempelvis virksomhedsdomicil eller kontorformål,” siger direktør for Statens Værksteder for Kunst, Frederik Hardvendel.

193 kvadratmeter

Kunstnere fra ind- og udland kan fremover søge Statens Værksteder for Kunst om at udføre projekter i det 130 m2 store atelier med tilhørende værkstedrum, køkken, toilet/bad samt gårdhave. Atelieret rummer desuden arbejdsvæg til projektering samt en traverskran, der kan løfte 0,5 ton. Næste ansøgningsfrist er 4. maj. Læs mere.