Kunstmuseum Brandts får ny chef. Stine Høholt, der i dag er kunstfaglig chef på ARKEN Museum for Moderne Kunst, tiltræder kunsthallen i Odense den 1. maj.

Stine Høholt sidder desuden i bestyrelsen for henholdsvis Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek og vil sideløbende med sin nye stilling fortsat bestride de tillidsposter:

”Et stort og varmt tillykke til både Brandts og Stine Høholt. Med sin store erfaring med snart alle sider af museumsudvikling og -drift er Stine det helt rette match for Brandts. Hun vil utvivlsomt tage Odenses smukke museum i helt nye og spændende retninger,” udtaler formand for Ny Carlsbergfondet, Christine Buhl Andersen.

Stine Høholt er født i 1972. Hun er uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet i 1999 og er forfatter til ph.d.-afhandlingen Easier Living? om amerikansk design og drømmen om den friktionsløse hverdag. Stine Høholt er kunstfaglig chef på ARKEN i Ishøj, hvor hun begyndte som museumsinspektør i 1999. Hun har siden 2005 beklædt stillingen som Chef for Kunstafdelingen sammesteds og har stået i spidsen for en række af museets satsninger inden for udstillinger og forskning. Stine Høholt har været chefkurator på udstillinger med bl.a. Frida Kahlo, Asger Jorn, Olafur Eliasson, Randi & Katrine og Niki de Saint-Phalle.

Læs mere om Stine Høholt.