2021 FRI PULJE

Le Bicolore – ny platform for samtidskunst, design og arkitektur

Le Bicolore Danmarkshuset Paris

Efter den voldsomme brand i 2019 er Danmarkshuset på Champs-Élysées nu genopstået. Udstillingssalen står klar i en ny form, designet af tegnestuen COBE. Mens den fysiske genåbning må vente pga. covid-restriktioner, lancerer Danmarkshuset allerede nu sin nye digitale platform ”Le Bicolore”, der er støttet af Ny Carlsbergfondet.

2021 VÆRKDONATION

En tumling til Ribe Kunstmuseum

Jens Juel. Et barn med en ung pige, 1770

Jens Juel fulgte med tidens strømninger og malede portrætter som afspejlede oplysningstidens tankesæt. Med dobbeltportrættet Et barn med en ung pige fra 1770 skildrer han, udover de portrætterede, den nye og friere tilgang til børneopdragelse. Med støtte fra Ny Carlsbergfondet tilføjer Ribe Kunstmuseum værket til sin samling.

2021 VÆRKDONATION

Atypisk buste til Museum Salling

Tony Matelli Bust (Peppers), 2019

Man glemmer ikke Tony Matellis værker lige med det samme. De er ofte urovækkende eller komiske, ikke mindst når han kaster sig over den klassisk antikke buste. Med støtte fra Ny Carlsbergfondet har Museum Salling erhvervet Bust (Peppers), lavet i småsten og cement og påsat hyperrealistiske bronze-peberfrugter.

2021 VÆRKDONATION

Guldalderlandskab til Skovgaard Museet

P.C. Skovgaard Sti gennem skoven ved Liselund, 1857

Sti gennem skoven ved Liselund hedder landskabsmaleriet, som P.C. Skovgaard malede i 1857. Motivet er fundet ved Liselund Slotspark på Møn, et af Danmarks bedst bevarede romantiske haveanlæg. På baggrund af en bevilling fra Ny Carlsbergfondet tilføjer Skovgaard Museet i Viborg værket til sin samling.

2021 VÆRKDONATION

Wegmann slår rekord

Bertha Wegmann. Portræt af Marie Triepcke, 1885

Den Hirschsprungske Samling har med støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet erhvervet to værker af kunstneren Bertha Wegmann. Det ene er et portræt af kunstnerens elev, den unge maler Marie Triepcke, der senere skulle blive kendt under navnet Marie Krøyer. Med et hammerslag på over tre millioner kr. er det også den højeste pris nogensinde for et værk af en kvindelig kunstner solgt i Danmark.

2021 VÆRKDONATION

Magtesløse strukturer

Elmgreen & Dragset The Future, 2014

Elmgreen & Dragsets installationsværk The Future, som blev vist i soloudstillingen ”Powerless Structures” på Tel Aviv Museum of Art i 2016, tilføjes nu museets samling på baggrund af støtte fra the British Friends of the Art Museums of Israel og Ny Carlsbergfondet.

2021 VÆRKDONATION

Billeder fra Odsherred

Jesper Christiansen. Sigurds Vision (Scherzo allegro), 2020

Det er en helt særlig detaljerigdom, som Jesper Christiansen maler frem i sine landskabsbilleder fra Odsherred. Med referencer til litteratur, musik og årstidernes skiften har han skildret naturen omkring sit hjem i Vestsjælland. På baggrund af støtte fra Ny Carlsbergfondet tilføjer Odsherred Kunstmuseum en række værker af Jesper Christiansen til sin samling.

2020 FRI PULJE

UNDERSTANDING i decembermørket

Martin Creed. Understanding

Fra 18. december vil Martin Creeds store installation Work No. 2630 UNDERSTANDING lyse vintermørket op i det indre København. Kunstværket, der med støtte fra bl.a. Ny Carlsbergfondet er stillet op af Roskilde Festival, kalder på håb og forståelse i en svær tid.

1/16