2021 VÆRKDONATION

Empire

Nina Beier Empire, 2019

Nina Beier får os til at se tingene på nye måder, når hun tankevækkende sammen- og sidestiller velkendte hverdagsgenstande. I skulpturen Empire er mælkekander, skåle og tallerkener i håndmalet porcelæn omhyggeligt stablet ovenpå hinanden i et hvidt fuglebur. Som en eksotisk fugl i bur står tårnet af dansk porcelæn. ARKEN føjer værket til sin samling med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

2021 VÆRKDONATION

De brølende 20’ere til Øregaard Museum

Svend Johansen. Kongens Nytorv, 1926

København var et populært motiv i begyndelsen af 1900-tallet, hvor kunstnerne skildrede byen som Nordens Paris. Det gjaldt også modernisten Svend Johansen, der viste vejen til en ny, storslået stil i sine fortolkninger af byen fra 1920’erne. Nu føjes et af hans hovedværker fra 1926 til Øregaard Museum på baggrund af en donation fra Ny Carlsbergfondet.

2021 VÆRKDONATION

Hjemmets eksil

Erik A. Frandsen. The Cave, 2017-20

Erik A. Frandsens The Cave er udført under coronanedlukningen. Med værket undersøger han hjemmet som uundgåeligt og altoverskyggende genstandsfelt. På baggrund af en donation fra Ny Carlsbergfondet er værket er nu en del af Trapholts faste samling.

2021 VÆRKDONATION

Bjergtagende Kirkeby

Per Kirkeby. Uden titel, 2005. Foto: Lillehammer Kunstmuseum

Per Kirkeby rejste til den norske fjeldby Mysusæter af flere omgange for at stå på ski. Men tiden blev også brugt til at male og tegne det smukke østnorske landskab. I 2005 udmøntede dette sig i en række værker, som Lillehammer Kunstmuseum nu kan tilføje til sin samling. Erhvervelsen er støttet af Ny Carlsbergfondet.

1/10