2020 UDSMYKNING

En vandkunst med Lemvig i sit DNA

Karin Lorentzen. Iris, 2020

Billedhuggeren Karin Lorentzen har med en nærmest arkæologisk tilgang til egnens historie og geografi skabt en ny vandkunst til det gamle bytorv i Lemvig. Iris, som værket hedder, er realiseret på baggrund af bevilling fra Ny Carlsbergfondet.

2020 UDSMYKNING

Pipilotti Rists lysende drømmelandskaber på DMJX

Pipilotti Rist. Jordlys og pingpong med solen, 2020

Den anerkendte schweiziske kunstner Pipilotti Rist har lavet sin største permanente videoinstallation nogensinde. Værket er blevet indviet på DMJX, hvor det fremover skal oplyse flader, interiør og studerende, takket være støtte fra Det Obelske Familiefond, Salling Fondene, Spar Nord Fonden, Beckett-Fonden, Statens Kunstfond, FEAS og Ny Carlsbergfondet.

2020 UDSMYKNING

BLOX – nu med gigantisk rutsjebane

Carsten Höller. DAC Slide

Det er med en mindre verdenssensation, at Dansk Arkitektur Center netop er genåbnet. Den internationalt anerkendte kunstner Carsten Höller har på baggrund af en donation fra Ny Carlsbergfondet skabt en af sine spidsfindige rutsjebaner, der snor sig som en spiral hele fire etager ned gennem BLOX’ ikoniske bygning.

2020 UDSMYKNING

Monumentalt tekstilværk til Løgumkloster Højskole

Maja Lisa Engelhardt. Årstid

Efter flere års nedlukning er Løgumkloster Højskole atter åbnet op. Nu har fire store billedtæpper indtaget højskolens foredragssal. Det er Maja Lisa Engelhardt, som på baggrund af støtte fra Ny Carlsbergfondet udarbejdede udsmykningen til højskolen. Vel at mærke inden skolen for år tilbage gik konkurs, hvorfor værket først nu er endelig at finde på sin retmæssige plads.

1/4